Vijesti

JU”DOM ZDRAVLJA” DONJI VAKUF osigurao novo vozilo za pacijente koji se prevoze na hemodijalzu

S ciljem pružanja boljih zdravstvenih usluga, kao i podizanja zdravstvene zaštite na viši nivo, JU”Dom zdravlja” Donji Vakuf je osigurao novo vozilo. Vozilo će biti korišteno prvenstveno za pacijente koji se prevoze na hemodijalizu. 

Vozilo koje se koristilo ranije u ovu svrhu je zbog svoje dotrajalosti zahtjevalo nabavku novog vozila kako bi se obezbjedile kvalitetnije usluge pacijentima koji se prevoze na hemodijalizu.

Zahvaljujući naporima menadžmenta JU”Dom zdravlja” Donji Vakuf, osigurana su sredstva od strane Vlade SBK / KSB , općine Donji Vakuf, kao i Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK / KSB. Vrijednost ovog vozila je 60.000,00 KM. 

Prema izjavi direktorice JU”Dom zdravlja” Donji Vakuf, dr. Rusmire Bašić, specijaliste porodične / obiteljske medicine, na ovaj način stekli su se bolji uslovi, koji će ovim pacijentima barem donekle olakšati zdravstvenu  situaciju u kojoj se nalaze.

„ Za redovno funkcionisanje JU”Dom zdravlja” Donji Vakuf  veliku ulogu ima stanje voznog parka, zbog čega kupovina vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu zaslužuje pažnju. Vozilo koje smo do sada koristili za prevoz pacijenata, koji se dializiraju, bilo je u jako lošem stanju te je bila neophodna nabavka novog” – istakla je direktorica JU”Dom zdravlja” Donji Vakuf.

 

 

 

Sredstva za nabavku ovog vozila su obezbjeđena od strane Vlade SBK / KSB , općine Donji Vakuf i Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK / KSB. 

 

„Cilj nam je pomoći svakom pacijentu koji koristi usluge naše zdravstvene ustanove. Ovom prilikom zahvaljujem se resornom kantonalnom ministarstvu, premijeru Vlade SBK Tahiru Lendi i općinskom načelniku Husi Sušiću, koji su pomogli u nabavci neophodnog vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu „ – istakla je direktorica JU”Dom zdravlja” Donji Vakuf.

 

 

 

 

Related posts